3 sköna barer och caféer i Göteborg

Stearin Kvartersbar

stearinStearin är en liten designad kvartersbar och restaurang nära Järntorget. En modern inredning och hög mysfaktor gör detta till ett perfekt barhäng På helgerna är det en trendig loungekänsla med dj’s och bra sväng i baren, lite, eller faktiskt ganska så mycket, NY – feeling mitt i Göteborg.

Hemsida: www.restaurangstearin.se

Lokal Göteborg

På lokal är det lätt att känna sig hemma. På vardagar är det lugnt, ett ställe som folk stannar till för afterwork. Den välkomnade och varma stämmningen på helgerna får det att kännas som att man stegat in på en förfest hos en god vän. Trots bar på första våning och restaurang på övervåningen är detta ett ganska litet ställe, men mycket praktiskt, om du blir hungrig efter några glas, så är det bara att stanna kvar och beställa en rätt från menyn.

Adress: Kyrkogatan 11

7:ans Ölhall – Sveriges äldsta ölhall

En historia ända ifrån år 1900, gör 7:ans till den äldsta ölhallen i Sverige. Det är den enda kvarvarande puben med tillåtelse att server endast dryck (utan mat på menyn). Den mörka träinredningen, återställd efter ursprungsritningarna, och den rustika miljön attraherar en blandad publik. Stammisar och människor som bara raka gå förbi är ofta involverade i livliga diskussioner. Missa inte 7-ans egna ölsorter: Ljusare än det ena och Mörkare än det andra.

Adress: Kungstorget 7

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes