Fiskekrogen

fiskekrogenHavets läckerheter + Göteborg = en kombination ungefär lika välkänd som Dalarna och dalahästar.

Fiskekrogen på Lilla Torget, i närheten av Göteborgsoperan, är en stolt representant för denna tradition.

Menyn är rena poesin. Eller vad sägs om ”Cocktail på inkokt piggvar, löjrom, hackad hummer samt krispig västerbottenost” eller ”Örtgratinerad piggvarsfilé med hummersås, potatispuré smaksatt med citron serveras med brynt svamp”.

Vattnas det inte i munnen på dig efter en dylik symfoni av smaker, ja – då ska du förmodligen äta något helt annat än frutti di mare.

Vi blir dock aldrig mätta på Fiskekrogens kokkonst. Eller för att uttrycka det såhär: på Fiskekrogen tillagas havets bästa råvaror med den kärlek de förtjänar.

Adress:Lilla Torget 1, 411 18 Göteborg
Telefon:031 10 10 05 ‎
Epost: info@fiskekrogen.se
Hemsida:  www.fiskekrogen.com

Thörnströms Kök- hög klass med stjärnglans

Vi kan gå rakt på sak. Thörnströms Kök är en av Göteborgs – och Sveriges – absolut bästa restauranger. Ägaren Håkan Thörnström är en välkänd svensk matprofil och superkock (bland meriterna finner vi exempelvis en 8-årig session i Svenska Kocklandslaget), vinnare av TV4 Kockarnas Kamp 2013, som ägnat hela sitt vuxna liv åt att komponera välsmakande rätter. I skrivande stund har hans fina restaurang en ytterst välförtjänt stjärna i Guide Michelin.
Läs mer om Thörnströms Kök

Byns Bistro – svårslagen mysfaktor i Linné!

Man skulle kunna uttrycka det såhär: ett besök på Byns Bistro är ungefär som att kliva in i en annan värld för ett slag. Och ”mysigt” är bara förnamnet på den här restaurangen i Göteborg.

Här kan du läsa mer om Byns Bistro.

Basement Restaurang & Bar – toppentrevlig Gourmérestaurang

Det finns många anledningar varför Basement finns med i vår topplista. I synnerhet handlar det om kombinationen av en superhängiven ägare (mr Wagner), Årets Kock (mr Trädhgård) och en matkonst som står sig väl i hela Europa.

Läs mer om Basement Restaurang.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Thörnströms Kök - december 27, 2013

    […] mer om Fiskekrogen Restaurang i […]

Powered by WordPress. Designed by WooThemes