3 platser & aktiviteter att se och göra i Göteborg

För dig som tänker på konferens i Göteborg och funderar på olika aktiviteter, evenemang eller ja, helt enkelt saker att göra i samband med konferensen, tänkte vi snabbt tipsa om några roliga aktiviteter i ha i åtanke.

1. Besöka Klippans Kulturreservat

Vid Klippans kulturreservat klappar Göteborgs historiska hjärta. Här låg noden för Göteborgs hamn med mest aktivitet under Ostindiska Kompaniets glansperiod på 1700 – talet.

Idag kännetecknas området av hotell, restauranger, klubbar och gallerier. Konstnärer, dansare och keramiker håller till i de före detta industrilokalerna. I det gamla pannhuset, Röda Sten, är det idag ett kulturcenter med konstutställningar, evenemang och nattklubbar året om. På sommaren är det mysigt att slå sig ner på klipporna vid fästet till Älvsborgsbron och bara njuta av den underbara atmosfären.

2. Mycket kultur på Götaplatsen

1 början på 1900-talet bestämdes det att Götaplatsen skulle bli en samlingsplats för kultur. Inom loppet av tio är stod Konstmuseet och Konsthallen klara, Poseidon invigdes och snart efter öppnade Stadsteatern och Konserthuset dörrarna. På senare år har även Hasselblad Center tillkommit. Idag får man på ett litet område tillgång till en fantastisk bredd av utställningar, konst och foto med såväl klassisk som modern konst.

Stadsteatern bjuder på allt från enklare lunchteater till en klassisk repertoar blandat med nyskrivet drama. Konserthuset är känt för sin fenomenala akustik. Passa på att gå och lyssna på Göteborgs Symfoniker. De ger runt hundra konserter per år, så det är stor chans att du kan få tag i bra biljetter.

3. Kolla in parkerna

Till parkerna beger sig Göteborgarna för att flanera, träna inför Göteborgsvarvet eller utmana polarna på brännbollsmatch. Om sommaren förvandlas Slottsskogen till ett grandiost pussel av picknickfiltar och grilloset ligger tätt över skog och mark. För de yngre rekommenderas ett besök till Barnens zoo, säldammen eller varför inte ta en titt på älgarna.

Till Botaniska Trädgården går man för den imponerande floran och de härliga färgerna. Strosa runt i Perennträdgården, Örtagården och Klippträdgården och avsluta med en kaffe på Botaniska Paviljongen – det är en lisa för själ och kropp. Under vintern är ett besök i växthuset perferkt.

Här kan du bland annat ta del av Sveriges Största samling av tropiska orkidéer. Vackra Trädgårdsföreningen, mitt i centrum, är en av Europas bäst bevarade 1800-tals parker. Besök Rosariet (som fått tre stjärnor i Guide Michilin, Rosträdgården och vackra Palmhuset.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes