Konferensaktivitet – ta en tur i Trädgårdsföreningen

En tur i Trädgårdsföreningen är alltid en god idé

För dig med begränsad budget inför konferensen, eller som tycker det är en god idé att deltagarna får en nypa frisk luft och en rejäl dos naturupplevelse, är en runda i Trädgårdsföreningen alltid en god idé. (Det behöver ju inte vara så avancerat, eller kosta skjortan, för att det ska bli lyckat, eller hur?).

Trädgårdsföreningen – några fakta
Har du aldrig tidigare hört talas om Trädgårdsföreningen i Göteborg finns det ett par viktiga punkter att beakta. Trädgårdsföreningen är en stor park/trädgård som ligger mitt i centrala Göteborg. Den har funnits i cirka 160 år.

Den är uppbyggd och strukturerad enligt ett slags engelsk modell för pampiga trädgårdar och har sett ungefär likadan ut sen den uppfördes i mitten av 1800-talet. En av trädgårdens stora sevärdheter är Rosariet som dessutom fick tre stjärnor i Guide Michelin. Bara det gör parken värd att besöka.

Rundvandring med guide ingår i inträdesavgiften

Perioden 28 maj – 28 augusti, alltså hela sommaren, erbjuder dessutom Trädgårdsföreningen guidade turer som börjar kl 14.30 med utgångspunkt vid växthuset. Den rundvandring ingår dessutom i inträdesavgiften, vilket gör den till en av Göteborgs mest prisvärda; natur, djur, historia och kunskap helt gratis!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Platser i Göteborg – Allén, Heden & Trädgårdsföreningen - april 23, 2011

    […] Nya Allén planterades på de gamla befästningsvallarna som revs i början på 1800-talet. Den löper från Fattighusån till Järntorget och är drygt 1,8 km lång. På den Segerlindska ängen, mellan Nya Allén och Vallgraven uppfördes Trädgårdsföreningens park i 842. Den skulle ha som sin främsta uppgift att höja allmänhetens känsla för träd- och blomsterodling, dessutom fick man ännu en promenadplats. Idag återförs delar av parken till sin guldålder, som var runt förra sekelskiftet. Gångarna har återfått sin mer böljande och mjuka sträckning och tapetgruppema – rabatter i symmetriskt ordnade former – har åter placerats på strategiska platser i Trädgårdsföreningen. […]

  2. Platser i Göteborg – Allén, Heden & Trädgårdsföreningen - december 29, 2013

    […] Gångarna har återfått sin mer böljande och mjuka sträckning och tapetgruppema – rabatter i symmetriskt ordnade former – har åter placerats på strategiska platser i Trädgårdsföreningen. […]

Powered by WordPress. Designed by WooThemes