Flyg Luftballong över Göteborg

Garanterat en oförglömlig stund upp i det blå!

luftballongAtt flyga luftballong ger verkligen en känsla av total frihet. Tänk dig känslan att sväva högt uppe i luften, med vindens hastighet, och blicka ut över vackra Göteborg i en luftballong.

Ta med dig din kära på denna romantiska upplevelse, eller någon annan du uppskattar och njut av Göteborg från ett annorlunda perpektiv. Att flyga luftballong över Göteborg är en upplevelse du aldrig glömmer, det vågar vi garantera. Du kan läsa mer om vad som ingår i ballongturen och hur du bokar här nedanför.

Enklast, och enligt vår erfarenhet, mest prisvärt är att boka denna tur via Liveit. (När vi skriver det här kostar hela paketet 3390 kr för två personer, och 1695 kr för en.

Glöm heller inte att vara ute i god tid. Detta är en, av förståeliga skäl, extremt populär upplevelse – och under säsongen någonstans från mitten av maj till slutet av september, så är det många som vill upp i det blå ovanför Götet.

Boka Ballongtur – ett par fakta

I din ballongfärd ingår bland annat:

  • Ett glas champagne
  • Träffa piloten och hjälpa till att få in luft i luftballongen
  • Ett glas champagne vid landning
  • En chans att uppleva Göteborg från ett väldigt annorlunda perspektiv.
  • Ett oförglömligt minne av frihet, romantik och äventyr
  • Diplom som ett minne

Flyga luftballong – över 200 år i luften

För dig som är sugen på att läsa på en smula om konsten att navigera och flyga luftballong finns det enligt vår vetskap två bra resurser på nätet att kolla in. Dels Wikipedias sida om luftballong som farkost – synnerligen intressant läsning. Visste du till exempel att ballongfararna kan utnyttja att vinden har olika riktning på olika höjder och över olika platser för att navigera med ballongen?

Det finns också massor att läsa om konsten att flyga ballong, speciellt för dig som är intresserad av att bli ”ballongpilot” på ballong.org. Denna sida drivs av Svenska Ballongfederationen som har till uppgift att samla Sveriges ballongfarare och i vars verksamhet det bland annat ingår flygskola, tävlingsverksamhet och teknisk tillsyn för ballonger.

(Detta är kanske överkurs för dig som mest bara vill njuta av en tur med luftballong över Göteborg.)

Du hittar flera Upplevelser på vår sida om Upplevelser i Göteborg

Trackbacks/Pingbacks

  1. Anonym - juni 29, 2011

    […] […]

Powered by WordPress. Designed by WooThemes