Ölprovning

Upplev ölets underbara värld av smaker

Det flesta som deltagit på en ölprovning brukar förvånas över ölets stora variationsrikedom. Öl har över över tusen år på nacken som en av våra absolut mest älskade sällskapsdrycker och det finns massor av sorter, karaktärer, märken och sätt att njuta öl på att upptäcka.

Det, och mycket annat, kan du själv erfara på en ölprovning i Göteborg. Här får du chansen att prova dig fram bland ljusa och mörka öl, lära dig om hur ölen bryggs och dess historia. Och du behöver absolut inga förkunskaper, ta bara med dig ett glatt humör och en stor dos nyfikenhet, det räcker.

Boka här
På Liveit.se är det enkelt att boka Ölprovning i Göteborg. På Liveit.se kan du som bor i Göteborg även boka den välsmakande upplevelsen och kombinationen ölprovning + ostprovning. Detta är ett utmärkt tillfälle att lära dig mer om hur du kan kombinera öl, mat och ”snacks”.

I Ölprovningen ingår bland annat:

  • Att prova olika ljusa och mörka öl
  • Att få kunskap om hur ölen bryggs och om dess historia
  • En upplevelse som du bär med dig länge
  • Pris för en person: 545 kr
  • Pris för 2 personer: 1090 kr

Att läsa på innan provningen

För dej som känner för att läsa mer om öl redan nu kan vi rekommendera Wikipedias sida om öl som ger en bra inblick i ölets etymologi, historia och framställningssätt.

Visste du till exempels att öl framställdes i Irak redan för 7000 år sedan? (Vilket vetenskapliga undersökningar av lerkärl har bevisat). Det kan även vara en god idé att kolla in sköna Dricka.se och deras sidor om öl. Här får du en bra inblick i ölets historia, tillverkning, sorter och, inte minst, vid vilka tillfällen man kan avnjuta öl och hur det då ska serveras. Det sistnämnda är en alldeles utmärkt guide om du vill imponera med dina kunskaper då du deltar på din ölprovning.

Av Marcus på Konferens i Göteborg
Du hittar flera Upplevelser på vår sida Upplevelser i Göteborg

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ölprovning Göteborg - december 8, 2017

    […] Ölprovning i Göteborg – om provning, bokning och priser! […]

Powered by WordPress. Designed by WooThemes