Haga & Linné

Haga och Linnégatan – mysiga familjekvarter i centrala Göteborg

Linnegatan utmärks av sina många restauranger. Man skulle kunna saga att det är lite som Avenyns mindre syskon. Lite friare och lite mer prestigelöst än den stora paradgatan. Längst upp på Linnégatan ligger stadens stora lunga, Slottsskogen och den vackra Botaniska Trädgården.

Shopping i Haga & Linné

I området kan du framför allt göra fantastiska nygamla fynd. Flera vintageaffärer som blandar gammalt och nytt huserar i området. Två fina affärer med egna märken är Drömma och Once upon a time. Mer traditionella secondhandaffärer i området är Charleston i Haga, Myrorna vid Järntorget och Emmaus på Linnégatan. På inomhusmarknaden Kommersen vid Masthuggstorget kan du på helgerna hitta allt från kassettband och kläder till begagnade cyklar. Nya kläder och skor hittar du på Karltex och Twist & Tango i Haga och Ted Bernhardtz vid Järntorget. Finaste leksakerna finns hos Liten Karin.

Är du ute efter mer unika kläder och prylar så är Långgatorna ett måste. Här kan du botanisera i de små butikerna och hitta allt från skräddarsydda skjortor till nätstrumpbyxor. För den som ar intresserad av inredning är ett besök på Svenssons i Lammhult, nere vid Järntorget ett tips.

Bebop antik i Haga är en dröm för dig som gillar 30 – 70- tal och Haga interiör är ett måste för dig som letar inredningsdetaljer med skandinavisk design. Bra och unika böcker köper du på bokhandeln Vänder sig om på Andra Långgatan och på barnboksaffären Bokskåpet på Tredje Långgatan.

Mat och dryck i Haga och Linné

I Haga rekommenderas ett besök på Sjöbaren eller Hemma hos, båda mysiga att slå sig ner i för en bit mat eller bara ta ett glas vin J baren. För en lättare lunch är liUa Biscuit innan Haga Nygata tar sin början perfekt. Lika trivsamt är Kringla och Caféva närmare Järntorget. En vegetarisk favorit i Haga är Restaurang Solrosen.

Egg & Bagels eller fina Ethels kaffe lite längre upp. På Plantagegatan är spanskinspirerade Café Con Leche ett bra solställe om våren. Godaste kaffet i området hittar du annars på Nöller i Haga, Cigarren på Järntorget eller på Doppio på Linnégatan.

Föredrar du franska smaker så gå lite längre upp till Le Pain Francais. Mittemot hittar du Göteborgs enda Diner, Egg & Milk. Pusterviksbaren på Järntorgsgatan är kanske områdets mittpunkt. Här stannar du till för en öl i baren, en kaffe på uteserveringen, för en lunchsoppa, sköna klubbar, konserter och inte minst för teatern.

På Långgatorna ligger många bra restauranger. Vi börjar med den bästa indiska restaurangen i stan, Maharani, på Första Långgatan. Andra Långgatan är särskilt bra för den som är mer törstig än hungrig. Här kan du lätt hoppa från ölhak till ölhak. Börja på Jazzå, som ofta har livemusik.

Längre bort på gatan ligger Rover, där ölen är i centrum med närmare 60 olika sorter. En yngre publik hittar du på Café Publik. Längre fram ligger Sejdeln, Kellys och Kings Head. Billiga krogar som är särskilt populära bland smdenter och rutinerade ölrävar. Mellan Andra och Tredje Långgatan hittar du Saluhallen Briggen, som är en liten hemtrevlig kopia av den stora Saluhallen på Kungstorget. Alldeles intill ligger populära krogen Notting Hill och franska Le Village restaurang och vinbär. Byns Bistro på hörnet har en varm och välkomnade atmosfär.

På Tredje Långgatan kan du äta grekiskt på Paros eller kika in på estetiska Restaurang & bar Stearin. Fortsätter du uppåt Linnégatan hittar du Beefeater Inn, som är klockrent för fish & chips och en mustig ale. Några portar bort ligger Vino Pasta och längre upp på Linnégatan hittar du La sombrita med god mat till bra priser.

I korsningen vid Prinsgatan, ligger vittomtalade Creperiet, där oemotståndliga pannkakor gräddas till suktande Göteborgare på väg hem från arbeten eller krogar. Bästa maten i området äter du Hos Pelle eller på 12-52. Gastronomiska guldkorn av astronomiska proportioner.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hagabadet Göteborg – perfekt för konferens med SPA-tema - april 25, 2011

    […] runt Haga och Linné handlar inte bara om shopping, café och kultur. Vill du skämma bort din personal med en konferens […]

  2. Hagabadet Göteborg – perfekt för konferens med SPA-tema | Konferens Göteborg - Hitta rätt konferensanläggning - maj 13, 2011

    […] runt Haga och Linné handlar inte bara om shopping, café och kultur. Vill du skämma bort din personal med en konferens […]

  3. Stadsvandring Göteborg - upptäck Göteborg med en upplevelse! - september 16, 2012

    […] Du kan exempelvis ta en promenad i Majorna, en cityvandring på paradgatan Avenyn eller varför inte en klassisk stadvandring i fina områdena Haga och Linné. […]

Powered by WordPress. Designed by WooThemes