Restauranger

Hitta en härlig restaurang med vår snabbguide!

Vad gäller det kulinariska utbudet är vi definitivt lokalpatrioter. Göteborg är Sveriges rättmätiga restaurang-huvudstad. Punkt slut. Och även om du bestrider detta enligt vår mening obestridliga faktum, kommer vi likväl att hävda att staden är begåvat med massor av underbara restauranger. Inte minst för den som är sugen på delikatesser från havet. Färska räkor, hummer, havskräftor, blåmusslor, färsk fisk i alla former, ja, närheten till havet och en matkultur som verkligen anammar denna närhet, har alltid varit kännetecknande för Västkustens Pärla.

# 5 fantastiska Restauranger

För dig som vill besöka en restaurang i Göteborg under konferensen har vi nedan listat några av våra favoriter.

Thörnströms Kök- hög klass med stjärnglans

Vi kan gå rakt på sak. Thörnströms Kök är en av Göteborgs – och Sveriges – absolut bästa restauranger. Ägaren Håkan Thörnström är en välkänd svensk matprofil och superkock (bland meriterna finner vi exempelvis en 8-årig session i Svenska Kocklandslaget), vinnare av TV4 Kockarnas Kamp 2013, som ägnat hela sitt vuxna liv åt att komponera välsmakande rätter. I skrivande stund har hans fina restaurang en ytterst välförtjänt stjärna i Guide Michelin.
Läs mer om Thörnströms Kök

Byns Bistro – svårslagen mysfaktor i Linné!

Man skulle kunna uttrycka det såhär: ett besök på Byns Bistro är ungefär som att kliva in i en annan värld för ett slag. Och ”mysigt” är bara förnamnet på den här restaurangen i Göteborg.

Här kan du läsa mer om Byns Bistro.

Basement Restaurang & Bar – toppentrevlig Gourmérestaurang

Det finns många anledningar varför Basement finns med i vår topplista. I synnerhet handlar det om kombinationen av en superhängiven ägare (mr Wagner), Årets Kock (mr Trädhgård) och en matkonst som står sig väl i hela Europa.

Läs mer om Basement Restaurang.

Fiskekrogen – njut av havets alla läckerheter

Fiskekrogen är en restaurang i Göteborg för dig som vill njuta av stadens mest klassiska råvaror: och du tänker vi förstås på fisk och skaldjur. På Fiskekrogen tillagas allt med stor precision och lika stor kärlek.

Läs mer om Fiskekrogen Restaurang i Göteborg.

Magnus & Magnus – Restaurang i Göteborg med hjärta & hjärna

Magnus & Magnus är en sån där restaurang som varje stad i Sverige skulle vara stolt över. Och det är just vad vi är det: stolta! Varför? Intelligens, smak, service och nytänkande. Och att detta inte är klichéer utan ord som får en innebörd, en mening på varje tallrik som serveras.

Läs mer om Magnus & Magnus Restaurang

Powered by WordPress. Designed by WooThemes