Sport i Göteborg

Göteborg älskar Fotboll

Sport i Göteborg har kanske främst förknippats med fotboll.

Göteborg är dock en äkta sportstad som återkommande agerar värd för stora evenemang inom skilda sporter, såväl nationella som internationella. Årligen kan göteborgare och besökare ta del av event som Göteborg Horse show, Gothia Cup, Göteborgsvarvet, Match cup Sweden och Partille Cup.

Men kanske är det ändå för fotbollen som göteborgarnas hjärtan klappar starkast. Till Heden i centrala Göteborg beger sig fotbollsintresserade för att spela och följa fotbollsmatcher året runt, inte minst under Gothia Cup där nästan 800,000 ungdomar från över hundra olika länder har gjort upp om den prestigefyllda cupen genom åren.

Det största och mest framgångsrika fotbollslaget är IFK Göteborg. Blåvitt, som de även kallas i folkmun, hade sina gulddagar under 80-talet då de kammade hem två UEFA-cup titiar (1982 & 1987) och tog sig till semifinal i Europa-cupen. IFK dominerade svensk fotboll fram till mitten på 90-talet.

Andra populära fotbollslag är Öis, GAIS och BK Häcken.

TV + Öl = Puben!

Vill du kolla på internationell ligafotboll med en öl i näven finns det många barer och pubar som dagligen visar fotboll på storbilds-tv. Några trevliga pubar för fotbollstittande är Red Lion på Mariaplan, Cheers i Vasastan, Paddington vid Redbersgplatsen, Plain Kitchen & Sportsbar på Risåsgatan och O’Learys på Östra Hamngatan.

Utöver fotbollen är ishockey en utav de mest populära sporterna. Frölunda Indians är det största hockeylaget och har sin hemmaarena på Scandinavium. Som stad är Göteborg perfekt för sport och friluftsliv. Här finns flera parker och namnområden att jobba upp flåset i och det finns gott om cykelstråk att upptäcka både inne i stan och runtom. Närheten till hav och sjöar gör stan inbjudande för och sjöar gör stan inbjudande för skridskor.

Är du ute efter ”mindre sportiga” sporter har stan massor att erbjuda. Ett tips är att prova på frisbeegolf i Slottsskogen, som ger en lagom dos av motion och passar den som vill ha en mer light naturupplevelse. I Slottsskogen finns även en stor äventyrsminigolfbana.

Det finns gott om biljard- och bowlinghallar i stan. Den största biljardhallen är Biljardpalatset på Eklundsgatan vid Domkyrkan. Bowling spelar man billigast vid Valhallabadet som även är det mest centrala inomhusbadet. Discobowling hittar du hos Interbowling på Stigbergstorget i Majorna, på Strike & Co i Gamlestan eller på Starhowling på Odinsgatan.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes