Vinprovning

Vinprovning för nybörjare & finsmakare

vinprovningAtt gå på vinprovning i Göteborg är en upplevelse för alla sinnen: smaka, dofta, diskutera, analysera och lär dig massor av nya hemligheter och självklarheter i vinets värld.

Men framförallt är det en möjlighet att smaka på goda viner och njuta av en av världens mest uppskattade drycker.

Och du behöver verkligen inte vara någon vinexpert för att delta. Du behöver egentligen inte kunna ett skvatt om viner. Det viktigaste är en positiv inställning och ett glatt humör. Kunskap om vinet är det ju upp till arrangören av vinprovningen att förmedla.

På Livit.se är det enkelt och mycket prisvärt att boka kulinariska provningar. Här kan du boka din vinprovning i Göteborg online och sedan planera in när du vill delta i lugn och ro.

I denna vinprovning ingår bland annat:

  • Att lära sig vinets grundläggande kännetecken
  • Prova på 4 viner av olika karaktär och sammansättning
  • Provning både för glada amatörer och proffs

Förbered dig inför provningen – läs Mer om Vin

Har du lust att redan nu ge dig in i vinets värld och läsa på om framställningssätt, sorter och historia är det en god idé, i alla fall för nybörjaren, att först kolla in Wikipedias sida om Vin. Här får du en snabb överblick och insikt i druvsorter, historia, vinprovning, olika klassificeringar av vin, vinproduktion i olika länder men även mer ingående om vinets sammansättning och kemiska struktur.

En annan bra sida om vin är vinguiden.com, inte minst efter det att du besökt en vinprovning och vill sätta igång och prova på olika vinsorter. På Vinguiden får du massor av bra tips på olika vinsorter och gemensamt för alla är att du kan beställa hem dem till Systembolaget i din närhet. En utmärkt sida för både luttrade vinälskare och glada amatörer.

Bra bok om Vin av Stellan Hölfelt

Det är vidare ingen överdrift att påstå att det finns en hel del böcker i ämnet vin, i ärlighetens namn finns det nog för mycket böcker och som nybörjare är det svårt att veta vilken bok man ska välja. Vi vill därför rekommendera Stellan Hökfelts pedagogiska och utmärkta ”Så väljer du rätt vin – din personliga vinnyckel” som är både inspirerande och lätt att förstå sig på. En bok som ger kunskap om vin medan man har kul. Boken finns att köpa på nätet och brukar ligga någonstans mellan 150-200 kr.

Publicerat av Amanda på Konferens i Göteborg
Du hittar flera Upplevelser på vår sida Upplevelser i Göteborg
Letar du efter bra restauranger. Du ska du läsa mer på den här sidan

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes