Whiskyprovning

Utmana smakpaletten med en inspirerande Whiskyprovning

En whiskyprovning i Göteborg är en upplevelse som tar dig rakt in i whiskeyns spännande värld av smaker, dofter och njutningar. Ett av syftena med en whiskyprovning är att lära du ska lära dig mer om den oerhörda mångfald och underbara komplexitet som finns i begreppet whiskey. Bara i en enda Single – malt whiskey kan dölja sig tusentals olika smaker och dofter!
Du behöver inte vara någon expert för att delta i en whiskyprovning. Faktum är att du behöver inte ens ha smakat en enda whiskey i hela ditt liv. Det enda du behöver ta med dig är ett bra humör. Med andra ord: en whiskyprovning är en upplevelse för både totala nybörjare och luttrade whiskyälskare.

I denna Whiskyprovning ingår bland annat:

  • Att prova olika sorters Whisky av högsta kvalitet och lära sig om de olika sorternas framställningssätt och sammansättning
  • Att lära sig massor om Whiskyns framställning och historik
  • En god stunds upplevelse och njutning
  • Pris för en person: 449 kr
  • Pris för två personer: 845 kr

Publicerat av Marcus på Konferens i Göteborg
Du hittar flera Upplevelser på den här sidan

Guide och Fakta om Whisky

För dig som redan nu vill läsa på om Whiskey eller kanske botanisera bland olika sorter och kvaliteter, rekommenderar vi att du tar en titt på Whiskyguiden.se. Här hittar du även en bra sammanfattning av Whiskyns historia och en stor förteckning och guide till olika Whiskyproducenter runt om i världen. Vill du ha en mer snabb översikt av Whiskyn historia samt produktionssätt är sannolikt Wikipedias sida om Whisky en bra start.

Här följer ett par fakta från Whiskyns historia:

  1. En utsökt whisky håller lika hög standard som en fin cognac eller rom.
  2. Om dryckens exakta ursprung kan man inte säga något till 100%, det pågår en ständig debatt mellan skottarna och irländarna vem som egentligen var först.
  3. Skottarna har officiellt fastställt Whiskyns födelseår till 1494, vilket var det är då drycken för första gången uppträdde i en skrift, namngiven som ”livets vatten”, aqua vitae.
  4. Oavsett vem som var först står en sak klar. Det var – och är – skottarna som utvecklat och raffinerat Whiskyn till perfektion. Idag finns visserligen hundratals whiskydestillerier runt om hela världen, men det är alltjämt i Skottland som sakkunskapen och produktionen är som störst.
Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes